Full Form List / Important Words

Published by StudyMuch on

studymuch.in, Words Full Form

Full Form List / Important words

Full Form of important word that you used in your daily life but you don’t know the full form of these words. So here we wrote Top 50 important word’s Full Form that you used in your life. By reading these Full Form you can increase your extra knowledge and increase word power. Here given a list of Top 50 word’s Full Form, that Full Form are related Economies, Technologies, Online Funds etc.

Top 50 Important word’s Full Form List

Q1. What is the Full Form of INDIA?

Ans: – Independent National Democratic Intelligent Area.

 

Q2. What is the Full form of HTML?

Ans: – Hyper Text Markup Language.

 

Q3. What is the Full Form of NEFT?

Ans: – National Electronic Fund Transfer.

 

Q4. What is the Full Form of MICR?

Ans: – Magnetic Inc Character Recognition.

 

Q4. What is the Full Form IFSC?

Ans: – Indian Financial System Code.

 

Q6. What is the Full Form of ISP?

Ans: – Internet Service Provider.

 

Q7. What is the Full Form of ECY?

Ans: – Electronic Clearing System.

 

Q8. What is the Full Form of CST?

Ans: – Central Sales Tax.

 

Q9. What is the Full Form of CRR?

Ans: – Cash Reserve Ratio.

 

Q10. What is the Full Form of UDP?

Ans: – User Datagram Protocol.

 

Q12. What is the Full Form of RTC?

Ans: – Real Time Clock.

 

Q13. What is the Full Form of IP?

Ans: – Internet Protocol.

 

Q14. What is the Full Form of CAG?

Ans: – Comptroller and Auditor General.

 

Q15. What is the Full Form of FERA?

Ans: – Foreign Exchange Regulation Act.

 

Q16. What is the Full Form of ISRO?

Ans: – International Space Research organization.

 

Q17. What is the Full Form of ISDN?

Ans: – Integrated Services Digital Network.

 

Q18. What is the Full Form of SAARC?

Ans: – South Asian Association for Regional co โ€“operation.

 

Q19. What is the Full Form of OMR?

Ans: – Optical Mark Recognition.

 

Q20. What is the Full Form of AHRC?

Ans: – Asian Human Right Commission.

 

Q21. What is the Full Form of JPEG?

Ans: – Joint Photo Expert Group.

 

Q22. What is the Full Form of URL?

Ans: – Uniform Resource Locator.

 

Q23. What is the Full Form of IRDP?

Ans: – Integrated Rural Development Programme.

 

Q24. What is the Full Form of ASLV?

Ans: – Augmented Satellite Launch Vehicle.

 

Full Form List / Important Words

Full Form List Important Word studymuch.in

Q25. What is the Full Form of ICU?

Ans: – Intensive Care Unit.

 

Q26. What is the Full Form of ATM?

Ans: – Automated Teller Machine.

 

Q27. What is the Full Form of CTS?

Ans: – Cheque Transaction System.

 

Q28. What is the Full Form of CTR?

Ans: – Cash Transaction Receipt.

 

Q29. What is the Full Form of GDP?

Ans: – Gross Domestic Product.

 

Q30. What is the Full Form of FDI?

Ans: – Foreign Direct Investment.

 

Q31. What is the Full Form of EPFO?

Ans: – Employees Provident Fund Organization.

 

Q32. What is the Full Form of UPI?

Ans: – Unified Payment Interface.

 

Q33. What is the Full Form of CFRA?

Ans: – Combined Finance & Revenue Accounts.

 

Q34. What is the Full Form of GPF?

Ans: – General Provident Fund.

 

Q35. What is the Full Form of GMT?

Ans: – Global Mean Time.

 

Q36. What is the Full Form of GPS?

Ans: – Global Positioning System.

 

Q37. What is the Full Form of GNP?

Ans: – Gross National Product.

 

Q38. What is the Full Form of SEU?

Ans: – Slightly Enriched Uranium.

 

Q39. What is the Full Form of GST?

Ans: – Goods and Service Tax

 

Q40. What is the Full Form of GOOGLE?

Ans: – Global Organization of Oriented Group Language of Earth.

 

Q41. What is the Full Form of YAHOO?

Ans: – Yet Another Hierarchical Officious Oracle.

 

Q42. What is the Full Form of WINDOWS?

Ans: – Wide Interactive Network Development for Office Work Solution.

 

Q43. What is the Full Form of COMPUTER?

Ans: – Common Oriented Machine Particularly United and used under Technical and Educational Research.

 

Q44. What is the Full Form of VIRUS?

Ans: – Vital Information Resources Under Siege.

 

Q45. What is the Full Form of UMTS?

Ans: – Universal Mobile Telecommunications System.

 

Q46. What is the Full Form of AMOLED?

Ans: – Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode.

 

Q47. What is the Full Form of OLED?

Ans: – Organic Light-Emitting Diode

 

Q48. What is the Full Form of IMEI?

Ans: International Mobile Equipment Identity.

 

Q49. What is the Full Form of DRDO?

Ans: – Defence Research and Development Organisation.

 

Q50. What is the Full Form of PDF?

Ans: – Portable Document Format.

Read Also โ€“


7 Comments

Neha · July 26, 2022 at 4:51 pm

Good information, thanks for sharing.

gralion torile · September 22, 2022 at 12:30 am

Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

Misti Terrebonne · October 4, 2022 at 10:37 pm

Very nice write-up. I definitely appreciate this website. Keep writing!

how to become a payment processor company · March 5, 2023 at 3:13 pm

I haven?t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend ๐Ÿ™‚

Cumino Nero · March 8, 2023 at 10:37 pm

You could definitely see your skills within the work you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

ํ† ํ† ์‚ฌ์ดํŠธ · March 14, 2023 at 10:54 am

magnificent post, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

bokep indo ใ•ใ‚“ใฎ็™บ่จ€: · March 18, 2023 at 7:05 pm

We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site offered us with useful information to work on. You’ve done an impressive activity and our whole neighborhood might be thankful to you.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *