Study Smart, Not Hard. - StudyMuch

Computer One Liner GK

Published by StudyMuch on

Computer GK studymuch.in

Computer One Liner GK

Top 50 Computer One Liner GK, General Knowledge of Computer, Questions and Answers related computer in English. All Question and Answers are very important if you are if you are increasing knowledge in computer subjects, all 50 Questions are selected for preparing competition exams.

It is very important to know all the GK Questions and Answers relate Competitive Exams. All this types of GK Quiz (Computer One liner GK) are asked in Competitive Exams.

Computer One Liner GK

Computer GK Questions stuymuch.in

Q1. What is the BASIC language used for?

Ans – To teach simple language in the beginning

 

Q2. C, BASIC, COBOL and Java languages ​​are examples of

Ans – High Label

 

Q3. What is CD-ROM?

Ans – Magnetic memory

 

Q4. What was ENIAC?

Ans – An electronics computer

 

Q5. Which language is called the ‘foundation stone’ for teaching languages ​​like FORTAN, ALGOL, PASCAL etc.?

Ans – BASIC

 

Q6. Who is the inventor and founder of www?

Ans – Tim Berners Lee

 

Q7. What is a high-level computer language similar to the English language?

Ans – COBOL

 

Q8. What is the main page of websites called?

Ans – Homepage

 

Q9. What types are small and inexpensive computers built into many home appliances?

Ans – Microcomputer

 

Q10. By whom are IC chips manufactured?

Ans – From Semiconductor

 

Q11. What is the most used input device nowadays?

Ans- Mouse

 

Q12. What is meant by the process of a computer receiving information from a server on the Internet?

Ans – Downloading

 

Q13. What is a set of instructions that tells the computer what to do?

Ans – Program

 

Q14. Who is considered the father of E-mail?

Ans – Ray Tomlinson

 

Q15. What is a device that connects a computer to a telephone line?

Ans – Modem

 

Q16. Printer is an example of which device?

Ans – Output Device

 

Q17. A computer’s memory is usually expressed in terms of kilobytes or megabytes. How many digits is a byte made up of?

Ans – Eight Binary Digits

 

Q18. What is a complete electronics circuit with transistors and other electronics components on a tiny silicon chip called?

Ans – Integrative Circuit

 

Q19. How many bits make up a byte?

Ans – Eight

Computer One Liner GK

 

Q20. Which data communication method is used to send data in both directions at the same time?

Ans – Full Duplex

 

Q21. What is APPLE?

Ans – A fourth generation Computer

 

Q22. What is MS Word used for?

Ans – For phrasing data correction

 

Q23. What is Alta-Vista?

Ans – Search Engine

 

Q24. What is that part of the computer that no one can touch?

Ans – Software

 

Q25. Who displays errors in computer data?

Ans – Bug

Computer One Liner GK

Q26. What are the instructions or programs for controlling the computer called?

Ans – Software

 

Q27. What type of device is a computer monitor?

Ans – Output

 

Q28. How many bytes are there in a megabyte in computer language?

Ans – 1000000 Bytes

 

Q29. The transfer of computer data from CPU to peripheral devices is achieved through

Ans – Computer Ports

 

Q30. What is the main sister board of a computer called?

Ans – Motherboard

 

Q31. IC Chips for computers are usually made by?

Ans – Silicon

 

Q32. Who tells the computer how to use its equipment?

Ans – Operating System

 

Q33. What are the physical components that make up a computer called?

Ans – Hardware

 

Q34. What type of device is a computer Monitor?

Ans – Output Device

 

Q35. Whose content gets destroyed when the computer is turned off?

Ans – Memory

 

Q36. Where does most of the processing take place in a computer?

Ans – CPU

 

Q37. How many bits represent a nibble in a computer?

Ans – 4 bits

 

Q38. What is the built-in permanent memory in a computer called?

Ans – ROM

 

Q39. What is virus in computer?

Ans – The program that damages the software of the computer

 

Q40. What is a type of window in computer?

Ans – Software

 

Q41. Where does data reside in computer memory?

Ans – Program

 

Q42. Computer virus is just one type of software, which mainly destroy?

Ans – Programs

 

Q43. Which part of a computer system can be physically touched?

Ans – Hardware

 

Q44. What is the smallest unit of computer data?

Ans – Bit

Quiz studymuch.in

Q45. What do you measure the length of a word in a computer?

Ans – 1 KB

 

Q46. Who is known as the ‘father’ of computer?

Ans – Charles Babbage

 

Q47. What is the most important part of computer?

Ans – CPU

 

Q48. What is the physical structure of a computer called?

Ans – Hardware

 

Q49. What is the computer language COBOL useful for?

Ans- Professional work

 

Q50. In which field is the computer language FORTRAN useful?

Ans – Science

General Knowledge (GK) General Knowledge Quiz Questions are asked in all Competitive Exams like Railway, NTPC, Group-D, CET, UPSC, PCS, Banking, SSC, CGL, JPSC, Police Exam, MPPSC etc. And we try to give you general knowledge quiz related to this type of exam. We bring you GK Question Answers related to subjects like History, Geography, Art & Culture, Science, Technologies, Environment, Politics etc.

Read Also


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *